Over Hovmed – Medical devices

Specialist in medische gassenapparatuur en rookevacuatie

Hovmed richt zich sinds 2010 op de techniek en toepassing van medische gassenapparatuur en rookafzuiging. Onze doelstelling is de operatiekamer op het gebied van rookafzuiging diathermie gezonder en efficiënter maken voor het OK-team en de patiënt. Daarnaast vinden we het belangrijk om de veiligheid van het gebruik van regelapparatuur in het gehele ziekenhuis te vergroten.

Dat doen we met de inzet van onze kennis en kunde over medische apparatuur voor zuurstof, lucht en vacuüm en rookevacuatie.

Hovmed levert, test en onderhoudt de patiëntveilige systemen van flowmeters, zuurstof/lucht mixers, vacuüm-regelaars en –injecteurs, medische slangstellen en wandrailsystemen. Daarnaast trainen we de medisch technicus in het onderhoud van deze producten en instrueren het OK-team in het gebruik van de rookafzuigsystemen.

Hovmed is ISO9001 gecertificeerd en lid van de NEN-expertgroep voor medische gassen regelapparatuur. We werken nauw samen met leveranciers die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van deze Nederlandse NEN-normcommissie. Daarbovenop stellen we onze eigen eisen ten aanzien van kwaliteit, research & development, dienstverlening, levertijden en bevoorrading.

Hovmed is een zeer gespecialiseerde en slagvaardige onderneming die zich kenmerkt door:

  • snelheid: dankzij goed voorraadbeheer kunnen we dagelijks en snel de standaardproducten leveren
  • korte lijnen: wie Hovmed belt, krijgt direct een specialist aan de telefoon die kundig en snel reageert op uw vragen
  • betrokkenheid: Hovmed voelt zich betrokken bij zowel verplegend personeel, medisch technicus en patiënt. Niet voor niets zijn we actief lid van de NEN-expertgroep voor medische gassen regelapparatuur.
  • ontzorging: Hovmed zoekt altijd naar de beste oplossing, van snelle levering tot een uniek gebouwd rookevacuatie of medisch gassensysteem, van training van de medisch technicus tot informatiebijeenkomst over de gevaren van diathermische rook. We denken én doen graag met u mee.
  • specialisme: Hovmed richt zich puur op medische gassenapparatuur en rookevacuatie. Dat is onze kernactiviteit én onze kernkwaliteit.

Hovmed deelt graag kennis en kunde over medische gassen en rookevacuatie

Naast het uitgebreide pakket aan regelapparatuur van de merken Precision Medical  en Hersill, vindt u bij ons de rookevacuatiesystemen van het merk Buffalo Filter. Dit merk heeft zich volledig gespecialiseerd in rookafzuiging van diathermische rook. Zij zijn dé wereldmarktleider op het gebied van rookevacuatie met een breed assortiment.